Rutten bezig aan laatste maanden als trainer PSV

PSV moet op zoek naar een nieuwe trainer. Fred Rutten kondigde aan na dit seizoen te vertrekken bij de Eindhovense club.

Rutten bezig aan laatste maanden als trainer PSV

Rutten, die bezig is aan zijn derde seizoen bij PSV, gaat zijn aflopende contract niet verlengen. 'Het is tijd dat PSV en ik elkaar loslaten', zegt de 49-jarige trainer in de Volkskrant. 'Mijn aanstaande vertrek van trainingscomplex De Herdgang en de spelersgroep zal me niet in de koude kleren gaan zitten.'

Rutten maakte in 2009 als hoofdtrainer zijn rentree bij PSV, dat hem eerder onder contract had staan als hoofd opleidingen en assistent. De oud-international slaagde er niet in de Eindhovense club aan successen te helpen. Bovendien waren de prestaties wisselvallig en groeide de kritiek op Rutten.

De hoofdmacht van PSV is na ruim dertig maanden harde arbeid en voor tientallen miljoenen aan investeringen nog steeds een wankel geheel. Dat bleek enkele weken geleden uit een analyse van Voetbal International.

Met Rutten op de bank faalde PSV in het gros van de cruciale wedstrijden en de toppers tegen FC Twente en Ajax. Pech mag een enkele keer als oorzaak aangewezen worden, maar na halverwege het laatste contractjaar van de trainer kan er gesproken worden van een patroon. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's