Schiettent in Indonesië: Brazilië lost 81 (!) schoten op WK Onder-17

Reacties

Op het WK Onder-17 boekte Brazilië dinsdag een monsterzege op Nieuw-Caledonië (9-0). Gezien de krachtsverschillen niet eens een opvallende uitslag. Indrukwekkender was het aantal schoten van de Braziliaanse talenten. De jeugdploeg van de Selecão nam het doel van Nieuw-Caledonië liefst 81 keer keer onder vuur.

Schiettent in Indonesië: Brazilië lost 81 (!) schoten op WK Onder-17
© Sports Channel

In Indonesië vindt deze maand het WK Onder-17 plaats. Op het wereldkampioenschap, waar Nederland overigens ontbreekt, is Nieuw-Caledonië de vreemde eend in de bijt. De eilandengroep uit Oceanië ging in het openingsduel met 10-0 de boot in tegen Engeland. Tegen Brazilië hoefde de arme doelman van Nieuw-Caledonië een keer minder te vissen.

Brazilië, dat in de openingswedstrijd verrassend onderuitging tegen Iran, loste liefst 81 schoten. Dat deden de Brazilianen overigens niet al te nauwkeurig. Slechts 23 pogingen belandden daadwerkelijk tussen de palen. 33 schoten gingen over of naast en nog eens 25 schoten werden geblokkeerd. Het vorige record stond op naam van Ivoorkust. Het Afrikaanse land kwam op het WK van 2013 tot 42 schoten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.