TOP Oss ontslaat commercieel directeur

TOP Oss heeft met onmiddelijke ingang Christiaan Toering, directeur marketing en sales, op non actief gesteld. Het bestuur van de Osse eerstedivisionist besloot hem te ontslaan vanwege enkele uitspraken die Toering eerder deze week in het Brabants Dagblad heeft gedaan.

TOP Oss ontslaat commercieel directeur

In het gewraakte bericht deed hij kond van de interesse die Sparta Rotterdam en Lierse SK voor hem zouden hebben. Bij de Belgische club zou hij eventueel aan de slag kunnen als algemeen manager, bij de Rotterdamse club zelfs als algemeen directeur. 'Bij die club ligt mijn hart. Sparta is mijn achtertuin', vertrouwde hij het Brabants Dagblad toe.

Bovendien meldde Toering dat hij projectontwikkelaar Ballast Nedam had 'binnengehaald' om de grond bij het stadion van TOP Oss te exploiteren. Vooral met die laatste uitspraak zou het clubbestuur niet blij zijn geweest.

Toering was sinds dit seizoen werkzaam als directeur marketing en sales bij TOP Oss. Zijn contract loopt op 1 september 2003 af.

TOP Oss kampt met grote financiële problemen. De club hoopt dat de gemeente Oss het stadion voor een bedrag van 6,5 miljoen euro overneemt, waardoor de eerstedivisonist zou zijn gered van een faillissement. Volgende donderdag (17 april) beslist de gemeenteraad over een eventueel reddingsplan.

Bekijk hier al onze video's