Twee Oranje-internationals staan op scherp tegen Oostenrijk

Reacties

Het Nederlands elftal speelt dinsdagavond de laatste groepswedstrijd van het EK tegen Oostenrijk. Twee spelers van Oranje zullen er enigszins met de rem op moeten spelen als ze tijdens de eventuele achtste finales ook in actie willen komen.

Twee Oranje-internationals staan op scherp tegen Oostenrijk
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 3
Oostenrijk
Oostenrijk

Tijdens dit EK geldt dat spelers na twee gele kaarten worden geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd. De internationals die momenteel één gele kaart hebben gepakt, staan dus op scherp. Dat geldt bij Oranje voor Joey Veerman en Jerdy Schouten. De middenvelders van PSV pakten een kaart tegen respectievelijk Polen en Frankrijk.

Aan de kant van Oostenrijk moeten er een stuk meer spelers op hun tellen passen. In totaal pakte het land al zes kaarten. De bezitters van de prenten zijn Kevin Danso, Konrad Laimer, Philipp Mwene, Maximilian Wöber, Marko Arnautovic en Patrick Wimmer.

Mocht zowel Nederland als Oostenrijk doorgaan en er geen een speler zijn die een tweede gele kaart heeft gepakt, dan blijven zij in ieder geval nog één wedstrijd op scherp staan. Vanaf de kwartfinales worden de gele kaarten kwijtgescholden en begint iedereen weer met een schone lei.

Bekijk hier al onze video's
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.