Uitgejouwde Henderson trekt zich niets aan van kritiek en steunt WK-bid Saoedi's

Reacties

Engels international Jordan Henderson zal het toejuichen wanneer Saoedi-Arabië het WK van 2034 krijgt. Dat zegt de captain van Engeland op een moment dat hij in eigen land weer onder vuur ligt vanwege zijn eerdere besluit om Liverpool te verlaten voor het Saoedische Al Ettifaq.

Uitgejouwde Henderson trekt zich niets aan van kritiek en steunt WK-bid Saoedi's
© Pro Shots
Engeland
Engeland
3 - 1
Italië
Italië

Henderson kwam vrijdagavond tegen Australië voor het eerst sinds zijn transfer in actie voor Engeland en werd door een deel van het publiek op Wembley uitgejouwd. Bondscoach Gareth Southgate nam het na de oefenzege op voor de routinier, die Liverpool afgelopen zomer na twaalf jaar verliet voor een avontuur bij Al Ettifaq. Daar werkt hij samen met oude bekenden Steven Gerrard en Georginio Wijnaldum.

In navolging van meerdere prominente spelers in de Saoedische competitie heeft Henderson zich nu ook uitgesproken over een mogelijk WK van 2034 in Saoedi-Arabië. 'Ik denk dat Saoedi-Arabië een heel goed WK kan organiseren', zegt de 79-voudig Engels international in een promotiefilmpje voor het Saoedische WK-bid.

'Er breken spannende tijden aan en ik denk dat het een heel speciaal WK kan gaan worden als Saoedi-Arabië het toernooi mag organiseren. Ik ben hier nu twee maanden en er zijn nooit problemen geweest met supporters of andere zaken. Ik denk dat de fans hier zullen genieten, ook al zullen ze nog wel lang moeten wachten tot de start van het toernooi', aldus Henderson, die dinsdag met Engeland in actie zal komen tegen Italië.

'Als je kijkt naar hoe het WK in Qatar verliep, dan was het een heel goed toernooi. De fans hebben er echt van kunnen genieten. Dat zal in Saoedi-Arabië niet anders zijn', zei de routinier, die zich niet wil mengen in maatschappelijke en politieke vraagstukken rond het WK-bid. Henderson profileerde zich in het verleden als voorvechter van lhbt+-rechten. 'Ik ben geen politicus. Ik focus me gewoon op het voetbal. Ik ben hier nu om te voetballen, de competitie beter te maken, mijn team beter te maken en zelf beter te worden.'

EK-kwalificatie

Stand Groep C EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Italië
8
4
2
2
16-9
+7
14
3
Oekraïne
8
4
2
2
11-8
+3
14
4
Noord-Macedonië
8
2
2
4
10-20
-10
8
5
Malta
8
0
0
8
2-20
-18
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.