Van der Vaart over twee weken terug op veld

Verlost van de schroef in zijn voet kan Rafael van der Vaart over twee weken de training hervatten. En misschien nog een staartje van de competitie meepikken.

Van der Vaart over twee weken terug op veld

'Rafael moet naar verwachting veertien dagen rust houden', vertelde HSV-clubarts Oliver Dierk na de operatie. Daarna kan Van der Vaart weer met de bal aan de slag, hetgeen mogelijkheden biedt om de laatste speelronde(n) in de Bundesliga nog in actie te komen.

Dat geldt niet voor Nigel de Jong. De verdedigende middenvelder van Hamburger SV onderging in Amsterdam een meniscusoperatie, eveneens succesvol uitgevoerd door Coen van Dijk. De Duitse club verwacht niet dat de oud-Ajacied dit seizoen nog in actie komt in de competitie.

'Normaal gesproken staat voor een meniscus vier tot zes weken', vertelde De Jong in Studio Sport. 'Het is afwachten hoe de reactie is.'

De Jong en Van der Vaart zijn door bondscoach Marco van Basten beiden opgenomen in de voorlopige WK-selectie. Op 15 mei is de deadline waarop de deelnemende landen hun definitieve spelerslijsten moeten opgeven.

Bekijk hier al onze video's