Van Gaal staat ferm achter eigen woorden na uithaal WK-organisator

Reacties

Louis van Gaal staat nog steeds achter zijn woorden over de toewijzing van het WK aan Qatar. De bondscoach reageerde vrijdag op de kritiek van Hassan Al-Thawadi, de directeur achter het WK-bid.

Van Gaal staat ferm achter eigen woorden na uithaal WK-organisator
© Pro Shots

Al-Thawadi was gepikeerd vanwege de kritiek die Van Gaal eerder deze week uitte op de organisatie van het komende eindtoernooi. De bondscoach vindt het belachelijk dat het WK in Qatar wordt georganiseerd en noemde de redenen die volgens de FIFA achter de keuze voor Qatar zitten 'bullshit'. Al-Thawadi vond de kritiek van de Nederlander op zijn beurt verwerpelijk. 'Voor een persoon met zijn ervaring die de kracht van het voetbal snapt, is het belachelijk dat hij zo'n statement maakt', aldus de directeur.

Van Gaal werd tijdens het persmoment op weg naar de oefeninterland tegen Denemarken geconfronteerd met de woorden van Al-Thawadi. 'Ik ben niet iemand die publiekelijk de discussie voert', reageerde de bondscoach koeltjes. 'Ik heb alleen gezegd dat het doel van de keuze voor Qatar belachelijk is. Voor het ontwikkelen van het voetbal. Dat is bullshit. Er zijn andere redenen. De organisatie zegt dat het niet waar is? Ja, natuurlijk ontkennen ze dat.'

Van Gaal werd door een journalist voorgelegd dat het WK in 1994 georganiseerd werd in de Verenigde Staten. Bij die toewijzing werd de ontwikkeling van het voetbal in dat land ook als belangrijke reden genoemd. Het Amerikaanse voetbal is later steeds professioneler geworden en de Major League Soccer wint aan aanzien.

De bondscoach kon zich echter niet vinden in de vergelijking van de verslaggever. 'Ja, maar hoe groot is Amerika? En hoe groot is Qatar? En hoeveel inwoners heeft Amerika? En waarom dan opeens nu Qatar?', reageerde Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.