Veerkrachtig Everton knokt zich naar eerste zege van het seizoen

Reacties

Everton heeft de eerste zege van het seizoen geboekt. Op bezoek bij Brentford konden The Toffees zegevieren. Daardoor kroop de gevallen volksclub uit Liverpool uit de gevarenzone.

Veerkrachtig Everton knokt zich naar eerste zege van het seizoen
© Pro Shots
Brentford
Brentford
1 - 3
Everton
Everton

Sean Dyche koos er in Londen niet voor om Arnaut Danjuma aan de aftrap te laten verschijnen. De manager van Everton hield de aanvaller op de reservebank. De Nederlander kon zijn stempel in de openingsfase van het seizoen maar amper drukken. Daarnaast lukte het The Toffees nog niet om te winnen, waardoor Dyche besloot te sleutelen aan zijn formatie.

Bij Brentford was het vertrouwen voorafgaand aan de aftrap groter. Afgelopen week leden de Londenaren pas hun eerste nederlaag, op bezoek bij Newcastle United. Met Oranje-doelman Mark Flekken onder de lat moest de aansluiting bij de subtop nu hervonden worden. Everton begon in het moderne Brentford Community Stadium met het mes tussen de tanden. Typerend daarvoor was de snelle gele kaart voor veteraan Ashley Young. De 38-jarige oud-speler van Manchester United en Internazionale ging al binnen veertig seconden in het boekje. Het was de snelste kaart van het seizoen en daarmee was de toon gezet.

Dyche had zijn formatie uitstekend aan de aftrap gebracht, bleek daarna. Na ruim vijf minuten nam Everton namelijk brutaal de leiding. Na een afgeslagen hoekschop kreeg Abdoulaye Doucouré de bal voor zijn voeten. De middenvelder schoot de bal hard de kruising in. Geen toeval, want Doucouré is onder het bewind van Dyche sowieso al het goudhaantje van Everton. Zeven keer scoorde hij onder het bewind van de manager. Enkel Dwight McNeil (vijf keer) wist ook vaker dan één keer doel te treffen sinds de aanstelling van Dyche.

Dat Everton niet heel stabiel is dit seizoen, werd al snel daarna toch weer bewezen. Mathias Jensen trok de stand namens The Bees namelijk al snel weer gelijk. De Deense middenvelder schoot hard raak, terwijl doelman Jordan Pickford bij de inzet niet helemaal vrijuit ging. Opmerkelijk was overigens dat de video-arbitrage lange tijd de aftrap van Everton na de treffer op besloot te houden, waarna bleek dat de verkeerde beelden waren bekeken.

Wilskracht leidt Everton naar eerste zege
In de tweede helft wilden beide ploegen de volle buit veroveren. Het werd echter Everton dat op basis van wilskracht zich voorbij Brentford knokte. In een tijdsbestek van vier minuten trok de ploeg van Dyche de eerste zege van het seizoen naar zich toe. Eerst scoorde James Tarkowski, daarna zorgde Dominic Calvert-Lewin voor de bevrijding. De spits, koud in het veld, keerde na veel blessureleed terug in de ploeg en was direct belangrijk. Daardoor stond het uitvak op de banken en kon Everton – met invaller Danjuma inmiddels binnen de lijnen – een feestje vieren.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
17
Nottingham Forest
38
9
9
20
49-67
-18
32
18
Luton Town
38
6
8
24
52-85
-33
26
19
Burnley
38
5
9
24
41-78
-37
24
20
Sheffield United
38
3
7
28
35-104
-69
16
* Actueel tot en met 23 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.