Veerman: 'Ze hadden een beer achterin, als je kopduels van Luuk wint…'

Reacties

Joey Veerman ziet nog volop perspectief voor PSV in Groep B van de Champions League. Hij erkent net als Johan Bakayoko dat de Eindhovenaren het zwaar hadden op bezoek bij RC Lens, dat fysiek imponerend was.

Veerman: 'Ze hadden een beer achterin, als je kopduels van Luuk wint…'
© Pro Shots
Lens
Lens
1 - 1
PSV
PSV

Veerman kan er niet omheen dat hij het gevoel heeft dat er meer in had gezeten voor PSV. Hij wil het gelijkspel niet onverdiend noemen, maar denkt wel terug aan de kansen die het team van Peter Bosz nog had na de gelijkmaker van Lens. 'Na de 1-1 zijn we nog heel dichtbij met die vrije trap van mij en kopballen van Ramalho en Luuk', zegt Veerman bij RTL7, al herstellende van een zware wedstrijd. 'Vooral in de tweede helft was het wel een soort zwembad. Wij probeerden een aanval op te zetten en zij kwamen er elke keer goed uit op de counter. Maar je weet dat dit soort wedstrijden lastig zijn. We zitten er nog volop in', klinkt het strijdlustig.

De spelmaker is wel degelijk hoopvol voor de thuiswedstrijd tegen Lens. Met meer beweging moet PSV een beter antwoord kunnen hebben op de fysieke kracht van de Fransen, denkt Veerman. 'Ze hadden een beer achterin staan. Als je kopduels van Luuk wint, dan ben je een aardige kopper. Die rechtsback was op de brommer. Zij zitten er natuurlijk kort op. Als we iets meer in beweging hadden gekomen voetballend, dan hadden we hier meer kunnen doen', luidt de conclusie van de Volendammer.

Bakayoko heeft het in zijn interview ook over de uitputtingsslag. 'Het was een lastige wedstrijd, ze brengen heel veel intensiteit', blikt de doelpuntenmaker terug. De rechtsbuiten baalt dat hij ondanks zijn goal niet lekker in de wedstrijd is gekomen. 'Ze stopten het spel vaak met kleine overtredingen. Het ging niet zo vloeiend als we gewend zijn. Ik kreeg weinig ballen. Die wedstrijden zitten er ooit tussen', aldus Bakayoko, die net als Veerman denkt dat PSV uiteindelijk Lens en Sevilla de baas kan zijn. 'We hebben alles nog in eigen handen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.