'Veerman z'n passing is fantastisch'

Reacties

De complimenten halverwege Nederland - IJsland gingen maandagavond uit naar Joey Veerman. De PSV-middenvelder was de regisseur van het enige doelpunt in de eerste helft.

'Veerman z'n passing is fantastisch'
Nederland
Nederland
4 - 0
IJsland
IJsland

Xavi Simons maakte zijn eerste doelpunt in het shirt van Oranje, maar Rafael van der Vaart zag bij de NOS nog voldoende ruimte voor verbetering. 'Voor de rest heeft hij weinig goeds gedaan', aldus Van der Vaart. 'Dit is wel even lekker. Maar ik vond niet dat hij daarna beter ging spelen. Er moet wel een schepje bovenop vanaf zijn kant.'

Collega-analist Pierre van Hooijdonk loofde Veerman, die de voorassist gaf bij de treffer van Simons. 'Veerman z'n passing is fantastisch', zei Van Hooijdonk. 'Dit is dertig procent Veerman, dertig procent Dumfries. Geweldig dat Xavi daar is. Maar die ballen achter de laatste lijn, dat is waar het Nederlands elftal op getraind had. Dat komt ook echt heel goed uit.'

In de laatste wedstrijd voor het EK zag opponent Polen het onheil toenemen. Zowel Karol Swiderski als Robert Lewandowski ging in de eerste helft tegen Turkije geblesseerd naar de kant.

Bestel de EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Europees Kampioenschap

Stand Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.