Vitesse doet dringend beroep op KNVB om Franke goed te keuren

Reacties

In een update omtrent de licentieperikelen heeft Vitesse vrijdag een oproep aan de KNVB gedaan om Guus Franke als nieuwe eigenaar van de club goed te keuren. Komt er geen groen licht vanuit Zeist voor Franke, dan rept de Arnhemse club van een 'bijzonder lastig verhaal' aangaande het verkrijgen van een proflicentie.

Vitesse doet dringend beroep op KNVB om Franke goed te keuren
© Pro Shots

Algemeen directeur Edwin Reijntjes snapt dat de licentiecommissie tijd neemt, maar vraagt toch om spoed. 'We willen de Licentiecommissie oproepen om zo snel als mogelijk een uitspraak te doen over de overname van Guus Franke. Guus heeft alle gevraagde documentatie inmiddels ingeleverd en hij is met zijn team dag en nacht beschikbaar (gebleken), voor eventuele aanvullende vragen. Dat is ook nodig, anders wordt het een bijzonder lastig verhaal voor Vitesse.'

Reijntjes zelf is overtuigd van Franke. 'De afgelopen weken heb ik intensief samengewerkt met Guus Franke en zijn team. Ik ben onder de indruk van de positieve en oplossingsgerichte benadering van Guus. Met Guus kunnen we eindelijk de rust vinden waar de club zo lang naar op zoek is', vervolgt de ad op de clubwebsite. En, zo vertelt hij eerlijk: veel meer smaken dan Franke zijn er niet.

Als Vitesse zijn profstatuut weet te redden, wacht op vrijdag 9 augustus de ouverture in de Keuken Kampioen Divisie tegen Telstar. Dat wordt een behoorlijke klus qua organisatie, weet Reijntjes nu al. 'Met een beduidend kleinere organisatie moeten we in acht dagen tijd, na licentiebehoud, alles gereed maken voor de eerste wedstrijd tegen Telstar. Dit is iets waar we normaliter drie maanden voor uittrekken. Dat wordt een uitdaging van jewelste. Gelukkig bieden al veel supporters, vrijwilligers en partners zich aan om vanaf 1 augustus Vitesse te helpen.'

Het lijkt een lastig verhaal te worden. Franke heeft de zes miljoen euro toegezegd die nodig zijn om de begroting sluitend te krijgen, maar wil die som pas storten zodra de KNVB hem goedkeurt. Dat proces duurt normaliter maanden, en de definitieve deadline voor een sluitende begroting is aanstaande woensdag.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.