Vitesse opnieuw pineut in blessuretijd

Net als een week eerder tegen NEC, verloor Vitesse in blessuretijd punten. Tegen Excelsior moesten de Arnhemmers in de 95ste minuut de gelijkmaker incasseren: 2-2.

Dat Vitesse niet met drie punten uit Rotterdam vertrok, was mede te wijten aan Danko Lazovic. De Serviër kreeg bij een 2-0 voorsprong een rode kaart vanwege een slaande beweging. Met een man meer gooide Excelsior de schroom van zich af en knokte het zich op opportunistische wijze naar een gelijkspel.

Johan Voskamp was de gevierde man bij de thuisclub. Hij gaf in blessuretijd het beslissende zetje op aangeven van Marinus Dijkhuizen en een fout van Vitessenaar Civard Sprockel.

Duikhuizen speelde ook een belangrijke rol bij de totstandkoming van de 1-2. Doordat Theo Janssen hem in het strafschopgebied uit balans bracht, kreeg Excelsior een penalty. Luigi Bruins nam de verantwoordelijkheid op zich om de aansluitingstreffer binnen te schieten.

Het toch al niet best presterende Vitesse liep totaal onnodig tegen puntverlies aan. Een uur lang waren de gasten oppermachtig. Tot aan zijn rode kaart was Lazovic de man van de wedstrijd. Met een steekpass speelde de spits Anduele Pryor vrij, die voor 0-1 zorgde. Lazovic nam zelf de tweede treffer voor zijn rekening door van dichtbij binnen te koppen.