Volledige uitslag Gouden Bal bekend: dit was het verschil tussen Messi en Haaland

Reacties

De volledige uitslag van de Gouden Bal-verkiezing van afgelopen maandag is zaterdag naar buiten gebracht. Lionel Messi kreeg zo'n honderd punten meer dan de nummer twee, Erling Haaland.

Volledige uitslag Gouden Bal bekend: dit was het verschil tussen Messi en Haaland
© Pro Shots

Messi won afgelopen maandag de achtste Gouden Bal van zijn loopbaan, waarmee de 36-jarige Argentijn zijn eigen record scherper stelde. Toen maakte France Football alleen de ranking bekend, hoeveel stemmen elke genomineerde kreeg was nog niet duidelijk. Dat is deze zaterdag naar buiten gebracht door het Franse magazine.

En daaruit blijkt dat de overmacht van Messi niet zo groot was als die van Karim Benzema vorig jaar. De Franse aanvaller van toen nog Real Madrid kreeg destijds 549 punten, op grote afstand gevolgd door Sadio Mané (193) en Kevin De Bruyne (175). Messi kreeg nu 462 punten, Haaland eindigde op 357 punten en Kylian Mbappé op 270.

Zo klein als in 2019 en 2021 was het verschil echter niet. Toen won Messi de Gouden Bal door zeven punten te eindigen boven Virgil van Dijk en 33 punten boven Robert Lewandowski. De sterspeler van Argentinië en Inter Miami erkende zaterdag in gesprek met France Football dat zijn achtste Gouden Bal waarschijnlijk zijn laatste is.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.