Voormalig Fortuna-speler Cantwell (25) wilde stoppen door 'barbaars' Norwich

Reacties

Todd Cantwell is dolblij dat hij zijn carrière nieuw leven heeft in kunnen blazen bij Rangers FC. Het is nog maar elf maanden geleden dat hij verpieterde bij de reserves van Norwich City. De degradatie bij zijn oude club zit hem nog steeds hoog.

Voormalig Fortuna-speler Cantwell (25) wilde stoppen door 'barbaars' Norwich
© Pro Shots

Cantwell stond te boek als groot talent en doorliep de jeugdopleiding van Norwich. Hij was Engels jeugdinternational en maakte als huurling indruk bij Fortuna Sittard in de tweede helft van het seizoen 2017/18. Hij speelde 129 wedstrijden voor The Canaries, waaronder 45 in de Premier League. Des te pijnlijker was het dat hij vorig seizoen niet meer welkom was bij trainingen van het eerste elftal. Volgens Cantwell werd hij naar de reserves teruggezet kort nadat hij binnen de club had verteld dat hij het moeilijk had met het verwerken van het overlijden van een familielid.

'Wat voor mij het pijnlijkst is, is dat ik een mes in de rug gestoken kreeg op het moment dat ik me kwetsbaar had opgesteld door openhartig te zijn. Ik kreeg te horen dat ik naar de Onder-23 moest omdat ik mentaal niet in orde was op dat moment. Als zestienjarige speelde ik voor de Onder-23. Dat ik daar weer belandde na alles wat ik voor de club betekend had, terwijl het niet om het opbouwen van wedstrijdritme ging… Er waren momenten dat ik thuis zat en dacht dat ik wilde stoppen. Ik huilde en wilde volledig stoppen met voetballen', zegt Cantwell in de podcast The Beautiful Game.

In het interview noemt hij het 'barbaars' hoe Norwich hem behandeld heeft. 'Het voelde alsof ze me al het respect en mijn prestaties afnamen. Ze vonden dat ik anders was. Ze hadden er geen oog meer voor dat ik door de club zelf was opgeleid en dat ik twee Championship-titels had gewonnen met Norwich', aldus Cantwell, die uiteindelijk contact zocht met clubeigenaar Delia Smith om zijn kant van het verhaal te vertellen. Norwich werkte in januari van dit jaar mee aan een transfer naar Rangers. Cantwell was in de play-offs voor de Champions League dit seizoen nog twee keer basisspeler tegen PSV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.