Wij vroegen de voetbalwereld wie in Nederland aan de touwtjes trekt

Reacties

Voor het eerst presenteert VI de Top 50 van meest invloedrijke Nederlanders in de voetbalindustrie. Samengesteld door experts die zelf werkzaam zijn in de miljardensector en hun stemmen hebben ingeleverd. De uitslagen zijn woensdag te lezen in een speciaal themanummer.

Wij vroegen de voetbalwereld wie in Nederland aan de touwtjes trekt

De vraag aan de geënquêteerden was simpel: welke tien Nederlanders drukken het meest hun stempel in de voetbalindustrie? Die simpele vraag bleek nog niet zo eenvoudig te beantwoorden. Het is natuurlijk maar net wat je onder invloed verstaat.

Om tot een afgewogen beeld te komen, vroegen we experts uit verschillende bloedgroepen in het betaalde voetbal naar hun mening. We verzamelden de toptien-lijstjes van 75 spelers, coaches, bestuurders, mensen van belangenorganisaties, plus enkele deskundigen uit commerciële hoek en het scheidsrechterskorps.

Zij brachten hun stemmen anoniem uit, om te voorkomen dat ze sociaal wenselijke antwoorden zouden geven. Velen kwamen met een uitgebreide motivatie. Meer dan honderd mannen en enkele vrouwen werden genoemd. Aan het eind telden we de punten op en rolde er een ranglijst uit die we woensdag in een themanummer lanceren.

Meer weten over de Top 50 meest invloedrijke Nederlanders in de voetbalindustrie? In onderstaande video lichten Tom Knipping en Iwan van Duren alvast een tipje van de sluier op.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.