Armlastig Barcelona krijgt megabelastingaanslag van bijna 23 miljoen

Reacties

Het zit Barcelona in financiële zin niet mee de laatste jaren. Tot overmaat van ramp kreeg de club vooralsnog geen gelijk in het hoger beroep tegen een belastingaanslag bijna 23 miljoen euro. Barça heeft het nieuws bevestigd en kondigde meteen aan nog een keer in beroep te gaan.

Armlastig Barcelona krijgt megabelastingaanslag van bijna 23 miljoen
© Pro Shots

Het megabedrag is volgens een Spaanse rechtbank opgebouwd tussen de jaren 2012 en 2015 en bestaat uit belastingen op vergoedingen die aan zaakwaarnemers werden betaald. Volgens de belastingdienst kwamen die vergoedingen niet bij de zaakwaarnemers, maar juist bij de spelers terecht. Zodoende werd het salaris, waar belasting over betaald moest worden.

Barcelona is volgens de Spaanse belastingdienst nog een bedrag van een slordige 23 miljoen schuldig, zo wees een eerdere belastingcontrole uit. Tegen dat besluit ging Barcelona in beroep, maar de Audiencia Nacional gaf de club geen gelijk.

'Het komt als een verrassing dat de Audiencia Nacional de jurisprudentie van het Hooggerechtshof niet in overweging heeft genomen', doelt Barcelona in een statement op een soortgelijke zaak die eerder speelde en wel in het voordeel van een aangeklaagde club werd beslist. 'Een andere sectie van het Hof aanvaardde een paar maanden geleden ons beroep over een identieke kwestie, afkomstig vanuit dezelfde belastingcontrole.'

Het verwerpen van het eerste hoger beroep van Barcelona betekent niet dat de club het bedrag van zo'n 23 miljoen in één keer op moet hoesten. Barça meldt dat deze onvoorziene gebeurtenis in de jaarrekening is opgenomen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.