Bakayoko jongste PSV-doelpuntenmaker in de CL sinds Farfán

Johan Bakayoko heeft de ban gebroken voor PSV in het Champions League-uitduel met RC Lens. Zo'n tien minuten na rust schoot de Belgische buitenspeler de Eindhovenaren op 0-1.

Lens
Lens
1 - 1
PSV
PSV

Dat deed hij met een fraai afstandsschot dat door Lens-doelman Brice Samba niet helemaal goed leek te worden ingeschat. De 29-jarige Fransman zag de bal naast vliegen, maar het speeltuig belandde keurig in de hoek van het netje.

Bakayoko is bovendien de jongste doelpuntenmaker namens PSV op het miljardenbal in bijna twintig jaar, hij is 20 jaar en 187 dagen. Dat is een goed half jaar ouder dan Jefferson Farfan in oktober 2004 was, hij scoorde destijds voor de ploeg van Guus Hiddink op het veld van Rosenborg BK. Dat jaar haalde PSV de halve finale van het toernooi.