Barça weer met twee goals verschil onderuit in Milaan

De 2-0 nederlaag van Barcelona bij AC Milan betekende woensdagavond een zeldzame verliespartij voor de Catalaanse grootmacht. Door het verlies wacht Barça een hels karwei in de return van 12 maart, waarin plaatsing voor de kwartfinale moet worden afgedwongen.

Barça weer met twee goals verschil onderuit in Milaan

De laatste keer dat Barcelona in Europees verband met twee treffers verschil verloor was opvallend genoeg ook in Milaan. Toen ging de ploeg van trainer Josep Guardiola onderuit tegen het Internazionale van José Mourinho, dat later het toernooi won. Het werd destijds, op 20 april 2010, 3-1 voor de Nerazzurri.

De nederlaag tegen Milan is bovendien pas de tweede van dit kalenderjaar. Op 19 januari ging de in Spanje ongenaakbare koploper onderuit op bezoek bij Real Sociedad (3-2). Dat betrof destijds een competitieduel.

Dat Barcelona te kloppen is in deze editie van de Champions League had het Schotse Celtic al bewezen. Op 7 november van vorig jaar werd het in Glasgow 2-1. Zodoende verloor Barcelona dit seizoen in het miljoenenbal al twee keer, waar in de vorige twee edities bij elkaar maar twee keer een wedstrijd met een nederlaag werd besloten.

Voor de laatste nederlaag met twee treffers verschil van Barcelona moeten we überhaupt even terug in de tijd. Op 1 april 2011 won Real Betis in het toernooi om de Copa del Rey met 3-1 in eigen huis van de Catalanen. Zij waren tot vandaag de laatste ploeg die erin slaagde een dergelijk resultaat neer te zetten. AC Milan herhaalde dat kunstje.

De nederlagen van BarcelonaLaatste verlies, 19/1/2013: Real Sociedad-Barcelona 3-2 (Primera División)

Laatste verlies Europees, 7/11/2012: Celtic-Barcelona 2-1 (Champions League)

Laatste verlies met twee goals verschil, 19/1/2011: Real Betis-Barcelona 3-1 (Copa del Rey)

Laatste verlies met twee goals in Europa, 20/4/2010: Internazionale 3-1 (Champions League)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's