Bellingham gelooft in 'speciaal' EK met Engeland en doet belofte aan Real

Reacties

Jude Bellingham is optimistisch over de kansen van Engeland op Euro 2024. De middenvelder trok zijn topvorm bij Real Madrid door bij The Three Lions en was dinsdagavond betrokken bij twee van de drie goals van Engeland tegen Italië.

Bellingham gelooft in 'speciaal' EK met Engeland en doet belofte aan Real
© Pro Shots
Engeland
Engeland
3 - 1
Italië
Italië

Bellingham speelde een hoofdrol bij Engeland in het gewonnen EK-kwalificatieduel met Italië, waardoor de Engelsen verzekerd zijn van een EK-ticket. Na een overtreding op de 26-voudig international poetste Harry Kane vanaf de strafschopstip de 0-1 van Gianluca Scamacca weg en Bellingham leidde de 2-1 van Marcus Rashford in. Vlak voor tijd kreeg de middenvelder bij zijn wissel een luid applaus op Wembley.

'Ik merk dat ik elke wedstrijd weer beter word. Het was een mooie avond voor ons. We weten allemaal wat er een paar jaar geleden gebeurde op dit veld tegen Italië', zei Bellingham tegen Channel 4. Daarmee doelde de middenvelder op de verloren EK-finale van Engeland tegen Italië in juli 2021. 'We hebben een geweldige mix van talent en ervaring in de ploeg. Ik ben ervan overtuigd dat we op het volgende EK iets speciaals kunnen laten zien.'

Ontwikkeling
Bellingham steekt dit seizoen in een topvorm: sinds de start van deze jaargang was hij in dertien officiële duels direct betrokken bij zestien doelpunten. De topaankoop van Real Madrid scoorde tien keer voor De Koninklijke in tien wedstrijden en was ook goed voor drie assists. Voor Engeland maakte Bellingham in de afgelopen drie interlands één goal en gaf twee assists.

Channel 4-analist Gianfranco Zola zorgde voor de nodige hilariteit na Engeland-Italië door bij een gesprek met Bellingham en voormalig Engels international Joe Cole zichzelf te vergelijken met Bellingham. 'Toen ik twintig jaar was, dronk ik nog melk bij mijn moeder', aldus Zola, die tussen 1996 en 2003 voor Chelsea uitkwam en 35 interlands speelde voor Italië.

'Ik steek geweldig in mijn vel op dit moment. Ik krijg ook alle vrijheid in mijn rollen bij Engeland en Real. Ik heb in de afgelopen periode veel tijd en energie gestoken in het goed timen van mijn loopacties. Ik wist dat van mij werd verwacht dat ik er direct zou staan na zo'n grote transfer. Ik kan nu ook al zeggen dat ik de komende vijf tot tien jaar bij Real wil blijven. Ik heb het daar enorm naar mijn zin', vertelde Bellingham.

Zeldzame speler
Bondscoach Gareth Southgate van Engeland voelt zich geprezen met een speler als Bellingham in zijn selectie. 'Hij is een katalysator in ons team. Niet alleen door hoe hij speelt, ook door de manier waarop hij zich presenteert. Dit laat Jude al zien sinds zijn eerste keer bij de selectie. Hij heeft zeldzame kwaliteiten en eigenschappen', aldus Southgate.

Dat Engeland voor velen tot de EK-favorieten behoort, snapt Southgate. 'Dat is ook een verwachting die we moeten accepteren. We weten van onszelf dat we een team hebben met de kwaliteiten om een EK te winnen. Er is natuurlijk veel concurrentie. Je kunt zo een toptien van landen aanwijzen die elkaar kunnen verslaan', besluit de bondscoach van Engeland. De Engelsen sluiten de EK-kwalificatiereeks in november af met wedstrijden tegen Malta (thuis) en Noord-Macedonië (uit).

1-1. Harry Kane (met rol Bellingham)

2-1. Marcus Rashford (met rol Bellingham)

EK-kwalificatie

Stand Groep C EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Italië
8
4
2
2
16-9
+7
14
3
Oekraïne
8
4
2
2
11-8
+3
14
4
Noord-Macedonië
8
2
2
4
10-20
-10
8
5
Malta
8
0
0
8
2-20
-18
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.