Benítez vreest Torres komende zomer kwijt te raken

Als Liverpool dit seizoen naast Champions League-voetbal grijpt, zou Fernando Torres weleens kunnen vertrekken. De 25-jarige spits is ambitieus en wil vier of vijf topaankopen zien.

Benítez vreest Torres komende zomer kwijt te raken

'Vierde eindigen in de Premier League zal veel betekenen voor Fernando', aldus manager Rafa Benítez. 'Mensen denken dat het om geld gaat bij hem, maar zijn enige motivatie is het winnen van prijzen. Dat is zijn enige drijfveer. Hij wil op een zo'n hoog mogelijk niveau spelen en uitkomen in de Champions League.'

In het weekend gaf Torres in een interview met AS aan dat hij bij Liverpool wil blijven, mits er vier of vijf topaankopen bij komen.
Zo niet, dan overweegt hij zijn loopbaan elders in de Premier League te vervolgen. Chelsea, Manchester City en Manchester United zijn naar verluidt geïnteresseerd in de aanvaller die in Spanje enkel voor Atético Madrid wil uitkomen.

Momenteel bezet Liverpool de zesde plaats, met 48 punten uit 29 wedstrijden. Tottenham Hotspur staat vierde en heeft vier punten voorsprong. Nummer vijf is Manchester City, de club heeft vijftig punten, maar The Citizens speelden één duel minder dan Tottenham en Liverpool.

Liverpool komt maandagavond thuis in actie tegen Portsmouth, de hekkensluiter in de Premier League. Op papier lijkt het geen moeilijke wedstrijd, maar de ploeg van Benítez presteert de laatste jaren niet bijster goed tijdens competitieduels op maandag.

De afgelopen drie jaar speelde Liverpool zes keer op maandag en kwam dan nooit tot winst. Dit seizoen was Aston Villa met 3-1 te sterk op Anfield, nam Birmingham City een punt mee naar huis (2-2) en ging Liverpool met 1-0 onderuit bij Wigan Athletic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen