CL Quiz: de spelers met de meeste duels en goals voor PSV

Reacties

PSV begint dinsdagavond aan het nieuwe Champions League-seizoen met een uitwedstrijd tegen Juventus. Reden voor Voetbal International om terug te blikken op de voorbije seizoenen met een quiz.

CL Quiz: de spelers met de meeste duels en goals voor PSV
© Pro Shots
Juventus
Juventus
3 - 1
PSV
PSV

PSV speelde al heel wat wedstrijden in de in 1992 opgerichte Champions League, die voor dit seizoen in een geheel nieuw jasje is gestoken. Elke deelnemer speelt nu acht groepswedstrijden, voorheen waren dit er zes. Nu zijn er 36 deelnemers, in de allereerste editie waren dat er nog slechts acht.

PSV was toen al een van de clubs die via de voorronden in het hoofdtoernooi kwam. Daarna waren de Eindhovenaren er nog veel vaker bij, met als hoogtepunt de halve finaleplaats in het seizoen 2004/05. AC Milan versperde maar net de weg naar de finale voor de ploeg van toenmalig trainer Guus Hiddink.

Het zal geen verbazing wekken dat in onderstaande quiz de meeste spelers uit die periode stammen. Zij kwamen met PSV het vaakst in actie door de Champions League, doordat de Eindhovenaren toen ook regelmatig de groepsfase overleefden. Hetzelfde geldt voor de spelers met de meeste goals. Veel plezier!

Per speler is de positie, nationaliteit en het aantal duels of goals voor PSV weergegeven. Spelers met een sterretje zitten ook dit seizoen bij de selectie van PSV.  

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.