Dejagah wil met Duitsland zelfs tegen Israël spelen

Ashkan Dejagah zal in de toekomst gewoon weer uitkomen voor de Duitse jeugdselecties. In een gesprek met bondsvoorzitter Theo Zwanziger maakte de jeugdinternational van VfL Wolfsburg duidelijk.

Dejagah wil met Duitsland zelfs tegen Israël spelen

Vorige week stond Dejagah in het middelpunt van de belangstelling omdat de 21-jarige speler weigerde met Duitsland Onder-21 uit te komen tegen Israël. Hij heeft zowel een Duits als een Iraans paspoort. Voor Iraanse burgers is het ten strengste verboden naar Israël te reizen. Omdat Dejagah nog veel familieleden in Iran heeft besloot hij de trip met Onder-21 af te zeggen.

'Hij heeft ons ervan overtuigd dat hij vanwege zijn Iraanse afkomst heel erg begaan was met het welzijn van zijn familie', verklaarde Zwanziger na het gesprek, waarbij ook technisch directeur Matthias Sammer en Wolfsburg-coach Felix Magath aanwezig waren.

Zelf kwam Dejagah ook nog met een verklaring. 'In het geval ik me niet al te duidelijk heb uitgesproken, dan spijt me dat. Discriminatie, in welke vorm dan ook, is mij vreemd. Het staat vast dat ik koste wat kost voor Duitsland wil blijven spelen.'

Volgens Zwanziger heeft Dejagah dan ook toegezegd dat hij in de thuiswedstrijd tegen Israël wél beschikbaar zal zijn voor bondscoach Dieter Eilts. 'Ik ga ervan uit dat hij zich getuige zijn verklaring realiseert wat de verantwoordelijkheden zijn, ook al liggen die voor sommige sporters ook buiten het speelveld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen