Drie goals in veertien minuten: Real en City zorgen voor vuurwerk

Real Madrid heeft dinsdag bewezen over een enorme veerkracht te beschikken. De Koninklijke kwam in het Champions League-duel na 108 seconden op achterstand, maar boog de boel nog binnen het kwartier om (2-1).

© Ziggo Sport
Real Madrid
Real Madrid
3 - 3
Manchester City

De openingstreffer van City kwam op naam van Bernardo Silva, die Andriy Lunin verraste met een snelle vrije trap in de korte hoek. Ook aan de andere kant was de eerste de beste kans meteen raak. Eduardo Camavinga zag zijn schot in de twaalfde minuut worden getoucheerd door Rúben Dias. Dat zorgde ervoor dat Stefan Ortega op het verkeerde been stond (1-1).

Rodrygo zorgt voor voorsprong Real Madrid
Nog geen twee minuten later sloeg Real opnieuw toe. Rodrygo ontsnapte en schoot de bal via het been van Manuel Akanji tergend langzaam in het doel. Daarmee zorgde de Braziliaanse aanvaller uit het niets voor de voorsprong voor Real (2-1).

City opnieuw betrokken
In de knock-outfase van de Champions League kwam het slechts een keer eerder voor dat in een tijdsbestek van veertien minuten drie doelpunten vielen. Ook toen stond City op het veld. Dat was in het seizoen 2018/19, toen het thuisduel met Tottenham Hotspur na elf minuten al een tussenstand van 2-2 op het scorebord stond.