Feyenoord evenaart Europa League-record waarvan AZ het slachtoffer was

Reacties

Feyenoord heeft donderdagavond een Europa League-record geëvenaard met de 7-1 overwinning op Shakhtar Donetsk. Die betekende een evenaring van de grootste zege in de knock-outfase van het toernooi.

Feyenoord evenaart Europa League-record waarvan AZ het slachtoffer was
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
7 - 1
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk

Sinds de UEFA Cup in 2009 overging in Europa League is er slechts één club die ook met die cijfers won in een knock-outwedstrijd. Olympique Lyonnais was in februari 2017 met 7-1 te sterk voor AZ. De Alkmaarders hadden in eigen huis al met 1-4 verloren en werden roemloos uitgeschakeld.

Een jaar eerder had ook Valencia al met zes goals verschil gewonnen van Rapid Wien (6-0) in de eerste tussenronde. De Spanjaarden wonnen over twee duels met 10-0 van de Oostenrijkers, nog altijd het Europa League-record over twee wedstrijden in de knock-outfase.

In de Nederlandse Europa Cup-historie gebeurde het slechts één keer dat een club met grotere cijfers won in de laatste zestien van een Europees toernooi. Ajax klopte Omonia Nicosia in het seizoen 1979/80 met 10-0 in de tweede ronde van het Europa Cup I-toernooi.

Voor Feyenoord is de 7-1 zege op Shakhtar overigens bij lage na niet de grootste Europese overwinning. In 1972 wonnen de Rotterdammers in de eerste ronde van het UEFA Cup-toernooi met 0-12 van Rumelange uit Luxemburg. Eerder dit seizoen won de ploeg van Slot met 6-0 van Sturm Graz.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.