'Het ontslag van Nagelsmann was een fout'

Reacties

Clubicoon Lothar Matthäus is kritisch op de clubleiding van Bayern München en noemt het ontslag van trainer Julian Nagelsmann een fout. Hij pleit voor een terugkeer, maar volgens Duitse media heeft Bayern andere kandidaten in het vizier. 

'Het ontslag van Nagelsmann was een fout'
© Pro Shots

Nagelsmann werd vorig seizoen ontslagen wegens een verschil van inzicht met de clubleiding van Bayern. 'Het is voor Julian een grote uitdaging om zijn stempel te drukken op de nationale ploeg, maar ik ga ervan uit dat hij op zijn leeftijd (36, red.) dagelijks met een team wil werken en ik denk dat hij aanbiedingen heeft van clubs die geïnteresseerd zijn', aldus Matthäus in zijn column voor Sky over de huidige bondscoach van Duitsland.

'Ik weet niet of hij bovenaan de lijst van Bayern staat, maar een terugkeer naar München zou iets heel speciaals zijn. Ik dacht toen al dat het een fout was om hem te laten gaan. Voor mij paste Nagelsmann goed bij Bayern München. Of hij het nog een keer doet, zij het onder andere leiders en een andere hiërarchie, is aan hem', aldus Matthäus.

De Duitse bond wil het contract van Nagelsmann graag verlengen, maar zoals het er nu naar uitziet nemen beide partijen na het EK afscheid van elkaar. In de wandelgangen wordt hij in verband gebracht met Borussia Dortmund.

Het lijkt er dus niet op dat Bayern voor een terugkeer van Nagelsmann gaat. Volgens Sky Sport staat succestrainer Xabi Alonso van Bayer Leverkusen bovenaan de lijst van Der Rekordmeister. Mocht de komst van Alonso om wat voor reden dan ook afketsen, dan is Brighton & Hove Albion-manager Roberto De Zerbi een serieuze kandidaat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.