Hongaars jeugdteam wint met 43-1 en wordt op één goal kampioen

Reacties

Mooi nieuws voor de Onder-14 van Kerekegyházi SE. De Hongaarse jeugdploeg is afgelopen week kampioen geworden. Het was nog wel even spannend, want de ploeg moest met 42 doelpunten verschil winnen om Miklósi GYFE onder zich te houden. Gelukkig eindigde het duel in 43-1.

Hongaars jeugdteam wint met 43-1 en wordt op één goal kampioen
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De spanning in de titelstrijd tussen Kerekegyházi en Miklósi was om te snijden, maar op de laatste speeldag dacht Miklósi de titel binnen te hebben. Het won zelf nipt (0-1) van Yálorinci LSC en moest alleen het resultaat van de grote concurrent afwachten. Die speelde tegen de nummer laatst. Alleen als zij met minstens 42 doelpunten verschil zouden winnen, zou Kerekegyházi kampioen zijn.

De Hongaarse jeugdwedstrijden bij de Onder-14 duren 80 minuten. Ervan uitgaande dat er twintig seconden zitten tussen een doelpunt en de aftrap, blijven er 65 speelminuten over. Dat houdt in dat je gemiddeld elke anderhalve minuut een doelpunt moet maken. En precies dat kreeg Kerekegházi voor elkaar. Wonderbaarlijk genoeg won het met 43-1 waardoor het kampioen werd.

De club weigerde overigens de Hongaarse media van een reactie te voorzien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.