Infantino vrijgesproken: 'Slechts een poging om mijn reputatie aan te vallen'

Reacties

Gianni Infantino hoeft niet te boeten voor de zaak-Lauber. De speciaal aanklager in Zwitserland heeft het strafrechtelijk onderzoek tegen de voorzitter van de FIFA geseponeerd.

Infantino vrijgesproken: 'Slechts een poging om mijn reputatie aan te vallen'
© Pro Shots

Infantino raakte drie jaar geleden in opspraak door een verhaal in de Süddeutsche Zeitung. De Duitse krant maakte melding van de verhoudingen tussen Infantino en Michael Lauber. De Zwitserse procureur-generaal nam plotseling ontslag naar aanleiding van de ophef die ontstond over een aantal vermeende formele en informele ontmoetingen met de FIFA-baas.

Speciaal aanklager Stefan Keller vond vervolgens aanwijzingen van 'crimineel gedrag' en 'onbehoorlijke bedrijfsvoering' door Infantino, maar heeft dat niet hard kunnen maken. 'Een duidelijke overwinning voor mij, voor de FIFA en voor gerechtigheid', jubelt Infantino op het digitale thuis van de wereldvoetbalbond, die zich telkens achter de bestuurder schaarde.

'Het is duidelijk dat de beschuldigingen tegen mij slechts pogingen waren van arme, jaloerse en corrupte mensen om mijn reputatie aan te vallen', vervolgt Infantino. 'Als deze mensen nog enige waardigheid over hebben, moeten ze op zijn minst het fatsoen hebben en zich verontschuldigen voor hun daden en de veroorzaakte schade.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.