KNVB komt met tool om voetbalfans te laten carpoolen

Reacties

De KNVB heeft een online tool (Slinger) gepresenteerd die ervoor moet zorgen dat voetbalfans gaan carpoolen. De tool maakt het voor supporters makkelijker om met elkaar af te reizen naar voetbalwedstrijden van hun favoriete club. Zeventien Nederlandse profclubs doen daaraan mee.

KNVB komt met tool om voetbalfans te laten carpoolen

Via Slinger kunnen automobilisten een rit aanbieden. Die persoon geeft aan naar welke wedstrijd hij of zij gaat, hoeveel plekken er beschikbaar zijn en vanaf waar de auto vertrekt. Andere mensen kunnen via de tool zien welke auto's er vanuit hun plaats vertrekken en kunnen zich aanmelden om mee te rijden.

De tool bevat ook extra mogelijkheden, zoals het delen van een foto met elkaar en de benzine- en parkeerkosten splitten. Cambuur, FC Eindhoven, Excelsior, Feyenoord, Fortuna Sittard, Go Ahead Eagles, FC Groningen, Heerenveen, Heracles Almelo, PSV, RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam, FC Twente, FC Utrecht, FC Volendam en Willem II hebben aangegeven deel te nemen aan dit initiatief.

Het doel van de tool is de ecologische footprint van het bezoeken van een wedstrijd verminderen. 'De KNVB heeft in een eerder stadium de CO2-voetafdruk van BVO’s in kaart gebracht', zegt directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen. 'Deze nulmeting heeft clubs geholpen om een goed overzicht te krijgen van de stappen die zij nog moeten zetten om de overheidsdoelstellingen voor 2030 op het gebied van klimaat te behalen. Met de introductie van Slinger kunnen we daar voor een deel invulling aan geven.'

In maart 2023 zijn de eerste tests gedraaid met Slinger. De tool is onder meer ingezet bij Lowlands, Bospop en Mysteryland. Afgelopen zomer is daarmee tachtigduizend kilometers aan reisafstanden bespaard.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.