Koeman moet mogelijk weer puzzelen op Oranje-middenveld na uitvallen Koopmeiners

Reacties

Teun Koopmeiners moet vrezen dat hij opnieuw een interlandperiode bij het Nederlands elftal moet missen. De middenvelder viel zondag met fysieke problemen uit bij Juventus.

Koeman moet mogelijk weer puzzelen op Oranje-middenveld na uitvallen Koopmeiners
© Pro Shots
Juventus
Juventus
1 - 1
Cagliari
Cagliari

De oud-speler van AZ werd in de rust naar de kant gehaald door Thiago Motta, maar dat was niet vanwege sportieve redenen. 'Koopmeiners is gewisseld vanwege een fysiek ongemak', bevestigde de oefenmeester. 'We moeten onderzoeken hoe erg de blessure is en hoe het met hem gaat.' De middenvelder kreeg een klap in zijn zij, waaruit de klachten zouden zijn ontstaan.

Voor zowel bondscoach Ronald Koeman als Koopmeiners zou een nieuwe afwezigheid slecht uitkomen. De middenvelder viel vorig jaar maart na een invalbeurt van acht minuten weg, zag vervolgens het EK aan zijn neus voorbijgaan door een blessure en was in de eerste periode na het eindtoernooi ook niet fit genoeg om in actie te komen. 

Met Tijjani Reijnders, Jerdy Schouten en Ryan Gravenberch stond het middenveld daarin goed, maar Frenkie de Jong en Koopmeiners waren daar niet bij. Omdat PSV’er Schouten ook afwezig is in de komende wedstrijden tegen Hongarije en Duitsland, moet Koeman opnieuw puzzelen op het middenveld als Koop niet tijdig fit genoeg is.

Zonder Koopmeiners liet Juventus punten liggen en dat was volgens Motta vooral te wijten aan de magere tweede helft. 'In de eerste helft na het doelpunt hebben we de wedstrijd gecontroleerd', vond hij. 'In de tweede helft creëerden we kansen, maar die benutten we niet', noemde hij het voornaamste probleem. 'Alle wedstrijden in de Serie A zijn lastig, maar wij hebben Cagliari de kans gegeven om weer in de wedstrijd te komen.'

Spelersprofiel

T. Koopmeiners


Geboortedatum:
28 februari 1998
Leeftijd:
26
Geboorteplaats:
Castricum
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
Juventus
Nationaal team:
Nederland
Nationaal team:
Netherlands Under 23
Serie A

Stand Serie A 2024/2025

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
7
5
1
1
14-5
+9
16
2
Internazionale
7
4
2
1
16-9
+7
14
3
Juventus
7
3
4
0
10-1
+9
13
4
Lazio
7
4
1
2
14-11
+3
13
* Actueel tot en met 6 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer T. Koopmeiners
Meer over T. Koopmeiners
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.