Müller steekt de draak met zichzelf, kinderachtige Hateboer

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Müller steekt de draak met zichzelf, kinderachtige Hateboer

'Misschien komt de interlandbreak wel op het goede moment voor mij. Dan heeft de Bundesliga wat tijd om over de schok heen te komen dat ik weer aan het scoren ben'
• Thomas Müller
maakte afgelopen zondag tegen Borussia Mönchengladbach pas zijn tweede competitietreffer van het seizoen. Ondanks zijn magere productie blijkt de immer goedlachse Duitser over de nodige portie zelfspot te beschikken. Klasse! (Bundesliga.com)

Hans Hateboer had afgelopen zondag pas zijn eerste basisplaats bij Atalanta Bergamo, maar de 23-jarige rechtsachter heeft het wel uitstekend naar zijn zin in Italië, zo blijkt uit zijn dolletje voorafgaand aan het treffen met Pescara.

'Er was iets gebroken tussen Frank de Boer en mij. Dat is een les voor mij geweest. Meteen toen Pioli hier aankwam zei hij dat het onbegrijpelijk was dat een speler als ik in deze situatie zat'
• Internazionale legde in 2015 liefst 36 miljoen op tafel voor Geoffrey Kondogbia, maar onder Frank de Boer kwam de Franse middenvelder bijzonder weinig aan spelen toe. Onder de nieuwe trainer Stefano Pioli bloeit Kondogbia weer op. Het heeft met vertrouwen te maken, meent de 24-jarige middenvelder.

'Ik zou er niet op durven wedden dat Podolski het droog houdt. Het wordt een emotioneel moment'
Oliver Bierhoff blikt in gesprek met Sport1 vooruit op het afscheid van Lukas Podolski. De Galatasaray-spits speelt woensdag tegen Engeland zijn 130ste en laatste interland voor het Duitse nationale elftal. 'Met zijn doelpunten en charisma heeft hij het Duitse elftal veel gegeven', vindt Bierhoff.

• Dat Mario Balotelli vaak moeite heeft met het aantrekken van hesjes is inmiddels bekend. Maar de spits van OGC Nice heeft dit weekend ook bewezen dat hij zijn veterstrikdiploma mogelijk nooit heeft gehaald. Balotelli begon zaterdag in de basis tegen FC Nantes (1-1), maar miste de eerste twee minuten van de wedstrijd omdat hij zijn veters niet op de juiste manier kon knopen. Met wat hulp van assistenten van Nice betrad Super Mario even later alsnog het veld.

Zlatan Ibrahimovic heeft zichzelf weer eens op een voetstuk geplaatst. De spits van Manchester United kwam Juan Carlos 1 van Spanje tegen, die zondag aandachtig toeschouwer was bij Manchester City-Liverpool (1-1). Volgens Ibrahimovic was de ontmoeting met de voormalige koning een feest der herkenning.

a King recognizes a King #juancarlos

Een bericht gedeeld door IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) op

'Piqué en ik delen elkaar weleens een sneer uit, maar dat nemen we allebei niet heel serieus. Als ik hem weer zie, dan geef ik hem een knuffel.'
• Sergio Ramos (Real Madrid) verklaart zijn bijzondere relatie met rivaal Gerard Piqué (Barcelona). De Spanjaarden geven elkaar in de media regelmatig een steek onder water, maar blijken niet daadwerkelijk onderling haatgevoelens te koesteren

• Wat doet Sven Kums daar in het museum? De voormalig speler van SC Heerenveen heeft niet alleen balgevoel, maar ook gevoel voor mooie plaatjes. Er komt zelfs een speciale tentoonstelling met de kiekjes van de Belg in Udine, de thuishaven van zijn ploeg Udinese.

'Ik geloof dat ik mijn eerste wedstrijden voor Feyenoord ook als rechtsback in actie kwam. Ik speel waar de trainer me nodig heeft, maar ik hoop dat Kyle Naughton snel weer terug is.'
• Leroy Fer
over zijn noodgedwongen rol als rechtsback tijdens de 2-0 nederlaag van Swansea City tegen Bournemouth van afgelopen weekend. (BBC)

'De mensen die een speler uitfluiten voordat er überhaupt tegen een bal is getrapt, kunnen beter thuisblijven.'
• Gerard Piqué
neemt het op voor zijn bekritiseerde ploeggenoot André Gomes. De Portugees heeft zijn draai nog niet gevonden bij Barcelona en krijgt veel over zich heen in Camp Nou. (AS)

'Dit is de eerste keer dat ik dit meemaak, dan moet ik wel heel saai zijn geweest. Goedemorgen, hoe gaat het met u?'
Barcelona-trainer Luis Enrique reageert sportief op een slapende journalist in de perszaal na de wedstrijd tegen Valencia van zondag.

Ongestoord een frietje eten in de rust was er zondag niet bij voor een van de Bayern München-supporters. Rafinha verpestte het tussendoortje van de fan vakkundig…

'Deze jongen, De Roon, is fenomenaal, zijn inzet is geweldig.'
José Mourinho mocht dan niet helemaal blij zijn dat de spelers van Middlesbrough zijn vriend Aitor Karanka eruit hadden gewerkt, de manager van Manchester United was zondag na het duel in het Riverside Stadium uitermate te spreken over een middenvelder van Boro in het bijzonder, Marten de Roon.

'We hebben niet de A, B, C, D, E, F en G, maar we hebben wel de L, M, N…, S, O, P.'
• In een poging zijn waardering uit te spreken voor het optreden van zijn gehavende ploeg tegen Middlesbrough had United-manager José Mourinho in zijn reactie bij BT Sport wat moeite met het alfabet.

'Ik ben goed in vorm, maar ik voel me niet de beste speler van de Premier League.'
N'Golo Kanté blijft bescheiden onder alle loftuitingen voor zijn spel bij Chelsea, waardoor de middenvelder naar voren wordt geschoven als de Speler van het Jaar. Vorig jaar won hij met Leicester City ook al de titel. (Telefoot)

'Direct na de wedstrijd zei Adam sorry tegen me. Ik dacht 'waarom'?'
• Adam Lallana voelde zich na zijn enorme misser in de wedstrijd tegen Manchester City schuldig. Maar de aanvallende middenvelder van Liverpool moet dat volgens manager Jürgen Klopp zeker niet doen. 'Ik weet waarom hij sorry zei, maar het is niet nodig aangezien zijn optreden weer uitstekend was.' (Liverpool Echo)

'John Stones heeft meer ballen dan jullie allemaal bij elkaar.'
• Manchester City-manager Pep Guardiola verdedigt John Stones tegenover de verzamelde media na alle kritiek die de Engelse international heeft moeten doorstaan. 'Ik ben blij met John en met zijn enorme aantal fouten, ik hou van hem. Omdat het niet makkelijk is om centrale verdediger te spelen onder deze manager. Daarom bewonder ik mijn verdedigers enorm.'

'Ik denk dat dit het moeilijkste seizoen is sinds ik hier ben.'
Diego Simeone is sinds 2011 trainer van Atlético Madrid, dat dit seizoen moet vechten voor de derde plaats in La Liga in plaats van mee te doen in de titelrace.

• Vader Zinedine Zidane is maandag ongetwijfeld goed wakker geworden na het succes van Real Madrid in La Liga. Maar het was niet het weekend van Enzo Zidane. De 21-jarige zoon van Zizou miste niet alleen een strafschop namens de reserves van Real Madrid, maar haalde het einde van de wedstrijd tegen Athletic de Bilbao ook niet. Een nieuw optreden in de hoofdmacht van De Koninklijke na zijn debuut in november laat nog wel even op zich wachten.  

'Het was nooit mijn doel om een voetballer aan de haak te slaan. Ik had ook een bepaald beeld van voetballers, maar Yannick is een geweldige kerel, dus heb ik het een kans gegeven. Ik ben gevallen voor zijn karakter en persoonlijkheid.'
Noémie Happart mag zich binnen afzienbare tijd mevrouw Carrasco noemen. In juni stapt ze in het huwelijksbootje met de Belgische aanvaller van Atlético Madrid. De voormalig Miss België werd ook in de voetbalwereld bekend toen haar man in spe zijn goal in de laatste Champions League-finale vierde door haar een flinke pakkerd te geven. (Story)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.