Ontroostbare Pepe in tranen: 'Besluit genomen over mijn toekomst'

Reacties

Pepe stond na afloop van de kwartfinale tegen Frankrijk met tranen op het veld. De veteraan van Portugal (41) zei na afloop een keuze over zijn toekomst te hebben gemaakt, maar wilde die nog niet delen.

Ontroostbare Pepe in tranen: 'Besluit genomen over mijn toekomst'
© Pro Shots
Portugal
Portugal
ns
0 - 0
Frankrijk
Frankrijk

Net als tegen Slovenië had Portugal ook tegen Frankrijk strafschoppen nodig om een ronde verder te gaan, maar deze keer liep het niet goed af, waardoor het land al in de kwartfinale strandt. 'Het is moeilijk om woorden te vinden voor de wedstrijd die we hebben gespeeld, voor alles wat het team vandaag heeft laten zien, voor het niveau dat we vandaag hebben geleverd', zei Pepe na afloop. 'We verdienden een beter resultaat. Maar dat is voetbal, een paar dagen geleden waren we blij met de strafschoppen, vandaag zijn we eerder teleurgesteld. We moeten onze tegenstander feliciteren met de volgende ronde. We hebben gedaan wat de coach vroeg.'

Voor Pepe is het zeer waarschijnlijk zijn laatste eindtoernooi, al zei hij dat zelf niet met zoveel woorden. Na afloop stond hij knuffelend op het veld met Cristiano Ronaldo, die ook zijn laatste EK gespeeld heeft. 'Dat betekent veel. We moeten hier doorheen en dat is pijnlijk. Daarna gaan we over de toekomst praten. Ik heb mijn besluit al genomen en zal deze binnenkort onthullen', aldus de inmiddels clubloze verdediger.

Ook bondscoach Roberto Martínez baalde na afloop zichtbaar van de uitschakeling. 'We moeten trots zijn op de spelers, die heel goed hebben gevochten en zich goed hebben gepresteerd. Voetbal is soms wreed. Het was ongelooflijk en heel moeilijk, want we wilden het Portugese volk vreugde schenken. Het is geen gebrek aan kwaliteit of voorbereiding. Er moet nou eenmaal een team door. Dat is voetbal.'

Of Martínez na dit EK doorgaat als bondscoach van Portugal liet hij in het midden. 'Dit is niet het moment om het EK te evalueren. Het was een periode waarin we alles gaven.' Het contract van Martínez bij Portugal loopt nog tot 2026 door.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.