Programma voor achtste finales KNVB-beker bekendgemaakt

Reacties

Nadat eerst al bekend werd wanneer de afgelaste bekerwedstrijd in de tweede ronde tussen PSV en FC Twente wordt ingehaald, op woensdag 17 januari namelijk, heeft de KNVB nu ook de exacte aanvangstijden voor de achtste finales vrijgegeven. De wedstrijden zijn op 16, 17, 18 en 24 januari 2024.

Programma voor achtste finales KNVB-beker bekendgemaakt
© Pro Shots

Op de zestiende opent Excelsior Maassluis het bal, op Sportpark Dijkpolder wordt het duel met ADO Den Haag om 18.45 afgetrapt. Om 20.00 is het in Rotterdam Excelsior – FC Groningen, om 21.00 treedt stuntploeg Quick Boys aan op het veld van AZ. Beide wedstrijden - en ook alle andere bekerwedstrijden dit seizoen - zijn behalve in het stadion ook rechtstreeks en volledig te volgen bij ESPN.

Woensdagavond 17 januari is er ruimte voor twee wedstrijden tussen twee Eredivisieploegen. In de Nijmeegse Goffert kijken NEC en Go Ahead Eagles elkaar om 18.45 in de ogen, vijf kwartier later wordt in het Yanmar Stadion afgetrapt bij Almere City FC tegen Fortuna Sittard.

Donderdag 18 januari heeft ook nog twee interessante potjes te bieden. In GelreDome ontvangt Vitesse de laatst overgebleven deelnemer uit Amsterdam: AFC, aftrappen zal in Arnhem om 18.45 gebeuren. Om 21.00 is het tijd voor de allergrootste stuntploeg van dit bekerseizoen: USV Hercules. De Ajax-bedwingers nemen het thuis op tegen SC Cambuur.

Omdat PSV en FC Twente hun wedstrijd dus op 17 januari gaan inhalen, kan de winnaar vanzelfsprekend pas later in actie komen. De ploeg die verder bekert zal zijn achtste finale op woensdag 24 januari spelen, en de loting heeft al bepaald waar en tegen wie: uit bij Feyenoord. In De Kuip gaat de bal om 20.00 rollen. De kwartfinaleloting is op 20 januari, de wedstrijden op 6, 7 en 8 februari. De finale is op zondag 21 april, traditiegetrouw in het stadion van Feyenoord.

Tot slot nog een huishoudelijke mededeling: twee duels in de Keuken Kampioen Divisie zullen verzet worden. Jong Ajax - FC Groningen staat nu voor maandag 15 januari gepland, maar de Groningers kunnen niet die avond én een dag later spelen. Hetzelfde geldt later die week voor Cambuur: donderdagavond spelen ze tegen Hercules, dus de wedstrijd die de avond erna gepland staat tegen NAC Breda, zal een andere datum krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.