PSG-baas wijst Messi terecht: 'Een huldiging in het stadion lag gevoelig'

Reacties

Nasser Al-Khelaïfi vindt dat Paris Saint-Germain er wel degelijk alles aan heeft gedaan om Lionel Messi in het zonnetje te zetten na het winnen van de wereldtitel met Argentinië. De voorzitter van PSG reageert daarmee op uitspraken van 36-jarige steraanvaller, die eerder deze week opmerkte dat hij als enige uit de WK-selectie niet was gehuldigd door zijn club.

PSG-baas wijst Messi terecht: 'Een huldiging in het stadion lag gevoelig'
© Pro Shots

Dat Messi in Parijs een gebrek aan waardering voelde, is al langer bekend. Het was een van de redenen om de deur na twee seizoenen in het Parc des Princes achter zich dicht te trekken en zijn loopbaan te vervolgen bij Inter Miami. In een interview op YouTube blikte de Argentijnse linkspoot deze week nog eens terug op zijn periode bij PSG. 'Ik voelde me niet geweldig daar, maar ben in die periode wel wereldkampioen geworden.' Een officiële huldiging bleef echter achterwege.

Messi voegde eraan toe dat hij dat ook wel kon begrijpen, omdat Frankrijk de tegenstander was in de WK-finale. Dat was volgens Al-Khelaïfi ook de reden dat er geen huldiging is geweest in het stadion. 'We hebben Messi gehuldigd op de training, zoals iedereen heeft kunnen zien. En we hebben het achter de schermen ook gevierd. Maar we zijn wel een Franse club. Het lag gevoelig om feest te houden in het stadion. We moeten ook respect hebben voor het land dat hij versloeg.'

Mbappé
Desondanks benadrukte Al-Khelaïfi in gesprek met Franse media dat PSG trots is dat Messi twee jaar voor de club heeft gevoetbald. De voorzitter van PSG hoopt echter dat niet de Argentijn, maar Kylian Mbappé dit jaar de Gouden Bal wint. 'We hebben met hem de beste speler ter wereld in huis en wat mij betreft verdient hij de Ballon d'Or', is de 49-jarige Qatarees duidelijk. 'Kylian is onderdeel van onze familie en ik ben trots op wat hij en het team momenteel presteren.'

Die uitspraken worden in Franse media gezien als het bewijs dat de verhoudingen tussen PSG en Mbappé weer zijn hersteld na de roerige zomer, waarin de 24-jarige aanvaller enige tijd persona non grata was vanwege de soap rond zijn contract. Hoewel die verbintenis nog altijd afloopt in 2024, is de Franse sterspeler inmiddels weer een belangrijk onderdeel van de ploeg van trainer Luis Enrique. Zondag viel Mbappé geblesseerd uit, maar de schade lijkt mee te vallen.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.