PSV op Rapport: Lang dribbelt, creëert en schittert

Reacties

PSV heeft in de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz een grote stap gezet naar de play-offs voor de Champions League. Naast de doelpuntenmakers was Noa Lang een van de absolute uitblinkers. Bekijk hier onze cijfers na de 4-1 in het Philips Stadion.

PSV op Rapport: Lang dribbelt, creëert en schittert
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 1
Sturm Graz
Sturm Graz

PSV begon overtuigend aan de dubbele confrontatie met de Oostenrijkers en had na 32 minuten al een 3-0 voorsprong in handen na een goal van Isaac Babadi en twee treffers van Luuk de Jong. Laatstgenoemde heeft een 7,5 gekregen, net als het achttienjarige talent dat de score opende. Met zijn snelle handelen in kleine ruimtes betaalde de aanvallende middenvelder het vertrouwen van Peter Bosz terug in zijn eerste Europese wedstrijd voor PSV.

Buiten Babadi en De Jong was het Noa Lang die opnieuw opviel. De linksbuiten groeide vrijdag in zijn debuutwedstrijd voor PSV tegen Feyenoord al uit tot matchwinner (0-1). In de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz onderstreepte de aanwinst hoe belangrijk hij kan zijn voor PSV met zijn dreiging. Lang bereidde de tweede goal van De Jong voor en bracht regelmatig de Oostenrijkse defensie aan het wankelen met zijn dribbels en slimme passes. Hij heeft het hoogste cijfer gekregen: een 8.

Ibrahim Sangaré, maker van de 4-1, Johan Bakayoko en Olivier Boscagli hebben net als Babadi en De Jong een 7,5 gekregen.

Speler Cijfer
Walter Benítez 6
Jordan Teze 7
André Ramalho 7
Olivier Boscagli 7,5
Patrick van Aanholt 6
Isaac Babadi 7,5
(65. Ismael Saibari) -
Ibrahim Sangaré 7,5
Joey Veerman 7
Johan Bakayoko 7,5
(84. Yorbe Vertessen) -
Luuk de Jong 7,5
(84. Ricardo Pepi) -
Noa Lang 8
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.