PSV wervelt langs ontluisterend FC Utrecht

Met speels gemak rolde PSV het makke FC Utrecht op. In Eindhoven had de kampioen helemaal niets te duchten van de bezoekers, die niet te klagen hadden over de 5-0 nederlaag. Ibrahim Afellay en Jefferson Farfán maakten de mooiste doelpunten.

Utrecht-coach Foeke Booy had zijn basis aangepast. Vleugelaanvallers Cedric van der Gun en Peter Kopteff begonnen op de bank, waardoor de minder aanvallend ingestelde middenvelders Hans Somers en Tom Caluwé aan de aftrap verschenen. Het deerde PSV geen zier.

Het was ontluisterend hoe simpel FC Utrecht in de eerste 45 minuten aan de kant werd gezet door PSV. De thuisploeg had in de eerste helft liefst 77 procent balbezit. En pas vijf seconden voor het rustsignaal kreeg Gomes voor het eerst een Utrechts schot op zich afgevuurd.

Michel Vorm had het heel wat drukker. De keeper was bij rust al drie keer kansloos geweest. In de negende minuut werkte aanvaller Robin Nelisse een hoekschop van Farfán in zijn eigen doel. In de 28ste minuut krulde Afellay vanaf de rand van de zestien met zijn linker prachtig de bal in de linker bovenhoek. En tien minuten later poeierde Farfán vanaf twintig meter een vrije trap onhoudbaar in de verste kruising.

Na rust was PSV minder dominant, maar nog altijd veel en veel te sterk voor FC Utrecht. Na nog twee prachtige doelpunten was de lijdensweg van Booys mannen voorbij. Eerst was het Arouna Koné, die scoorde na een fraai voorbereidend werk van Alex en Farfán. En tot slot was het invaller Patrick Kluivert die met zijn eerste actie de bal klaarlegde voor Farfán, waarna de Peruaan na een solootje de 5-0 binnentikte.