VI Discussie: moet het EK-deelnemersveld naar 32 landen?

Reacties

De laatste dagen van de groepsfase van het EK stonden in het teken van rekenen, wat deels te maken heeft met de opzet: liefst zestien van de 24 teams plaatsten zich immers voor de knock-outfase. Onze VI Discussie gaat over de vraag of het deelnemersveld moet worden uitgebreid naar 32 landen.

VI Discussie: moet het EK-deelnemersveld naar 32 landen?
© Pro Shots

In dat format is er namelijk normaal gesproken sprake van acht groepen van vier landen, waarvan de toptwee zich plaatst voor de laatste zestien. Het zou een einde maken aan de vele scenario's over de beste nummers drie die de afgelopen dagen werden geschetst.

Het wekte ook bevreemding dat Hongarije drie dagen in de wachtkamer plaats moest nemen en dat de landen in de poules die later aan bod kwamen wisten welk resultaat nodig was in de race der nummers drie. Europa lijkt kwalitatief sterk genoeg voor een toernooi met 32 equipes. Op dit toernooi schitteren bijvoorbeeld Zweden en het Noorwegen van Erling Haaland door afwezigheid.

Poll Er moeten voortaan 32 landen meedoen aan het EK
  • Ja
  • Nee
  • Geen mening

Een argument tégen een nieuwe uitbreiding (de laatste dateerde pas uit 2016, die naar 24 landen) is het feit dat dan de kwalificatie quasi-overbodig wordt, aangezien vrijwel alle Europese landen - los van de echte onderdeurtjes - zich zullen plaatsen. Een XXL-EK zou ook betekenen dat alleen grote landen nog in aanmerking komen voor de organisatie. De kleinere landen zullen moeten samenwerken om zo'n megatoernooi in huis te halen.

Maar goed: wij zijn vooral benieuwd naar wat jullie vinden. Breng je stem uit in onze poll en geef je mening in de comments.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.