Transferdagboek 18 juli: Zidane, Cassano en Alonso

Nu de competities ten einde zijn mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Bayern München is het zat dat vanuit Madrid nog steeds getrokken wordt aan Franck Ribéry. De Beierse club laat de Franse international niet naar De Koninklijke gaan. 'Vooral Zinédine Zidane (adviseur bij Real Madrid, red) vertelt veel onzin over deze zaak. Hij heeft geen respect voor ons', aldus manager Uli Hoeness. 'Als Real op deze manier blijft handelen, zijn wij verplicht om ons beklag te doen bij de FIFA. Bij Bayern werken we niet op zo'n manier.'

Transferdagboek 18 juli: Zidane, Cassano en Alonso

Het vertrek van Zlatan Ibrahimovic krijgt in Italië een extra wending. De Zweedse spits mocht naar Barcelona vertrekken om zo ruimte te maken voor Antonio Cassano, zo willen verschillende Italiaanse kranten ons laten geloven. De aanvaller van Sampdoria heeft er nimmer een geheim van gemaakt een fan te zijn de Nerazzurri, zoals Inter-voorzitter Massimo Moratti op zijn beurt fan is van het Enfant Terrible. Sampdoria zou in de deal met Inter Amantino Mancini willen betrekken. 'Mancini staat op nummer één op ons verlanglijstje', zei Blucerchiati-directeur Giuseppe Marotta.

Volgens El Mundo Deportivo hebben Liverpool en Real Madrid een akkoord over Xabi Alonso. De Spanjaarden hebben één belangrijke voorwaarde gesteld aan de deal van 35 miljoen euro. Vertraging is ongewenst en dus eist De Koninklijke dat de zaken dit weekend zijn afgerond, anders gaat het niet door.

Liverpool-manager Rafael Benítez weet wie Xabi Alonso moet gaan opvolgen, mocht die naar het lonkende Real Madrid verhuizen. De Spaanse coach heeft volgens Corriere dello Sport een voorkeur voor Alberto Aquilani. Alleen moeten de clubs elkaar nog vinden in een afkoopsom. AS Roma wil 25 miljoen euro, waar Liverpool een bod heeft gedaan van achttien miljoen.

Bekijk hier al onze video's