Trotse bondscoach De la Fuente: 'We zijn weer terug waar we horen'

Reacties

Bondscoach Luis de la Fuente is bijzonder verheugd met het bereiken van de eerste EK-finale voor Spanje sinds 2012, toen de Spanjaarden in Kiev Italië versloegen. De 63-jarige oefenmeester heeft geen voorkeur voor een tegenstander voor de eindstrijd in Berlijn.

Trotse bondscoach De la Fuente: 'We zijn weer terug waar we horen'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
2 - 1
Frankrijk
Frankrijk

De la Fuente staat sinds vorig jaar januari aan het roer bij Spanje en kan La Roja voor de vierde keer in de historie naar een Europese titel leiden. De Spanjaarden werden eerder Europees kampioen in 1964, 2008 en 2012. 'We zijn weer terug waar we horen', aldus De la Fuente tegen Mundo Deportivo over het bereiken van de finale.

'Het Spaanse voetbal is terug en we willen opnieuw geschiedenis gaan schrijven. We moeten nu gefocust blijven richting de finale. Natuurlijk zijn we nu al heel blij en ook erg trots op wat we hebben bereikt. Dit is een selectie met exceptionele spelers die weten wat van hen wordt gevraagd in belangrijke wedstrijden', zei de opvolger van Luis Enrique na het WK in Qatar. Vorig jaar zomer won Spanje al de Nations League.

De la Fuente wacht rustig af wie zondag de tegenstander gaat worden in de finale. 'Het maakt mij niet uit of het Nederland of Engeland wordt. Het zijn twee grote voetballanden en we gaan ons voorbereiden op een finale tegen een van hen', verklaart de bondscoach van Spanje.

Magische avond
Dani Olmo, doelpuntenmaker tegen Frankrijk, kijkt ook al uit naar de eindstrijd in Berlijn. 'Nog één stap te gaan richting glorie', aldus de aanvallende middenvelder. 'We hebben tegen Frankrijk goed gereageerd na de achterstand, met de geweldige goal van Lamine (Yamal, red.) en mijn doelpunt. Na rust hadden we de controle.'

De 34-jarige Nacho Fernández wijst op de kracht van Spanje: 'We hebben een team heel veel karakter en met een perfecte mix van ervaren spelers en talenten. Een EK-titel zou voor mij de kers op de taart zijn in mijn carrière. Een finale spelen heeft altijd iets magisch', aldus de zesvoudig Champions League-winnaar met Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.