UEFA laat eigen uitverkiezing vallen en gaat samenwerken met Ballon d'Or

Reacties

De UEFA gaat samenwerken met de organisatie van de Ballon d'Or. De Europese voetbalbond laat daardoor de eigen award voor Speler van het Jaar vallen en focust nu volledig op de Ballon d'Or-verkiezing.

UEFA laat eigen uitverkiezing vallen en gaat samenwerken met Ballon d'Or
© Pro Shots

De Amaury-groep, de eigenaar van France Football en L'Équipe én de organisator van de Ballon d'Or, heeft de samenwerking vanaf 2024 met de UEFA bekendgemaakt. De UEFA gaat helpen om het evenement te laten groeien. De naam en de stemprocedure veranderen niet. Wel ligt de optie open om het gala in de toekomst niet uitsluitend in Parijs te houden, maar ook in andere grote steden.

Nu de UEFA helpt bij het organiseren van de Ballon d'Or, stopt het met de eigen award voor Speler van het Jaar. Vanaf 2011 reikte de bond jaarlijks een prijs uit voor de beste voetballer in de Europese competities. Erling Haaland, Karim Benzema, Jorginho, Robert Lewandowski en Virgil van Dijk waren de meest recente winnaars. Wel gaat de UEFA door met de verkiezing van de beste speler van het EK en van de Champions League.

De grote vraag is of het betrekken van de Europese voetbalbond op andere continenten geen scheve gezichten oplevert. UEFA-voorzitter Aleksandar Ceferin denkt van niet. 'De UEFA is een mondiaal merk. Meer dan de helft van de mensen die naar onze wedstrijden kijken zijn niet-Europees. Ik denk dan ook niet dat het een "Europese prijs" wordt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.