'UEFA maakt plannen voor Final Four in eindfase Champions League'

Reacties

Het speculeren over het hoe nu verder in de verschillende stilgelegde Europese competities is in volle gang. Voor de Champions League en de Europa League denkt de UEFA volgens AS aan een minitoernooi, vergelijkbaar met de eindronde van de Nations League vorig jaar.

'UEFA maakt plannen voor Final Four in eindfase Champions League'
© Pro Shots

De volle voetbalkalender zorgt ervoor dat er creatief te werk moet gaan voor het al dan niet uitspelen van de verschillende competities. Voor aankomende zomer staat er immers ook nog een EK op het programma, al lijkt de kans dat dit toernooi verplaatst gaat worden met de dag te groeien. De UEFA zou denken aan een EK in de winter of in de zomer van 2021.

De Europese bond is niet alleen bezig met het landentoernooi, maar moet ook nog met een oplossing komen voor bijvoorbeeld de Champions League en de Europa League. In eerstgenoemd toernooi zitten inmiddels vier ploegen in de kwartfinales (RB Leipzig, Atalanta Bergamo Paris Saint-Germain en Atlético Madrid) en moeten er nog vier beslissingen vallen in de achtste finales. De returns van Juventus-Olympique Lyon, Manchester City-Real Madrid, Bayern München-Chelsea en Barcelona-Napoli werden afgelast. In de Europa League zijn er alleen nog maar enkele duels in de heenronde van de achtste finales afgewerkt.

De agenda is een grote vijand van de UEFA. De bond is hard op zoek naar manieren om wat tijd te besparen. Volgens AS wordt er nu gedacht aan een Final Four voor de Champions League en de Europa League, waarbij de halve finales en de finale in een tijdsbestek van enkele dagen zouden worden gespeeld. De Champions League-duels zouden moeten worden afgewerkt in Istanboel, de Europa League-wedstrijden in Gdansk.

Voor er aan de Final Four begonnen kan worden, moet natuurlijk eerst nog duidelijk worden welke ploegen hieraan mee mogen doen. De UEFA zou de kwartfinales echter op de 'gewone manier' willen laten doorgaan. De vraag is echter of dat haalbaar is. De Europese bond komt dinsdag bij elkaar om over verschillende scenario's voor verschillende toernooien te praten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.