Van Dijk: 'We mogen trots zijn, het kan een mooi EK worden'

Reacties

Virgil van Dijk kijkt nu al met veel zin en vertrouwen uit naar het EK in Duitsland. De aanvoerder van het Nederlands elftal vindt dat de kwalificatie voor het komende eindtoernooi gevierd moet worden.

Van Dijk: 'We mogen trots zijn, het kan een mooi EK worden'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 0
Ierland
Ierland

Oranje speelde zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Ierland zeker niet groots, maar er mag niet voorbij gegaan worden aan het succes in de kwalificatiereeks, zo benadrukte Van Dijk. Bij hem was er opluchting en blijdschap nu de tweede plek in Groep B is veiliggesteld. 'We moeten er allemaal niet zo makkelijk over doen. Ik heb andere landen uitbundig zien juichen. Dat mogen wij ook doen, we mogen trots zijn op onszelf', zei hij bij de NOS.

De Liverpool-verdediger hoopt dat spelers als Frenkie de Jong en Memphis Depay snel weer fit worden. Als veel van de belangrijkste spelers fit zijn, dan is Oranje kansrijk in Duitsland, denkt Van Dijk. 'Ik vind dat we heel goed hebben geknokt als team, uit tegen Ierland en uit tegen Griekenland hebben we gevochten als een team en veel veerkracht laten zien. Dat belooft veel goeds. Daar kunnen we op bouwen. Hopelijk kunnen de jongens die nu geblesseerd zijn fit worden en dan kan het een mooi EK gaan worden', klonk het.

Van Dijk dacht na de kwalificatie voor het EK ook nog even terug aan het begin van zijn interlandperiode. Toen ervaarde hij dat kwalificatie voor een eindtoernooi zeker niet vanzelfsprekend is. 'Toen hebben we twee toernooien gemist. Dat was een verschrikkelijke tijd en dat wil je niet meemaken', doelde hij op het EK van 2016 en het WK van 2018. 'Nu gaan we er van genieten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.