Van Hooijdonk voorspelt Oranje-debutant voor volgende interlandperiode

Reacties

Na het afhaken van Steven Bergwijn en Brian Brobbey werd Thijs Dallinga voor het eerst bij het Nederlands elftal gehaald. Pierre van Hooijdonk had een andere spits misschien wel logischer gevonden: hij voorspelt dat Joshua Zirkzee bij de volgende interlandperiode bij Oranje zal gaan debuteren.

Van Hooijdonk voorspelt Oranje-debutant voor volgende interlandperiode
© NOS

Van Hooijdonk ziet Bologna haast wekelijks spelen, omdat zijn zoon Sydney daar onder contract staat. Van Hooijdonk junior komt echter nauwelijks aan voetballen toe. 'Omdat Joshua Zirkzee daar in de spits staat. En dat is ook wel terecht, want hij doet het echt fantastisch', zei Van Hooijdonk senior bij de NOS. 'Als je het hebt over jongens die over het hoofd worden gezien, dan is hij wel iemand die in dit Nederlands elftal niet gaat misstaan.'

'Ik zeg expres 'gaat misstaan', omdat ik me gezien het beperkte aantal centrumspitsen dat we hebben niet kan voorstellen dat hij er straks in maart niet bij zal zijn', aldus Van Hooijdonk over Zirkzee. Als het Nederlands elftal zich zaterdagavond weet te verzekeren van een EK-ticket zal de ploeg van Ronald Koeman in maart twee oefenwedstrijden spelen. De tegenstanders daarvoor zijn nog niet bekend, ook omdat een play-offscenario nog mogelijk is voor Oranje.

De 22-jarige Zirkzee was vorig seizoen nog vooral invaller, maar is dit voetbaljaar een vaste basisspeler bij Bologna. Na twaalf competitiewedstrijden staat de teller op vier doelpunten. Zirkzee speelde negentien interlands voor Jong Oranje en was daarin zeven keer trefzeker.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.