'Vervelend dat we geen beroep op Ugur kunnen doen'

Het kan nog wel eens even duren voordat Ugur Yildirim zijn debuut maakt voor FC Oss. Volgens de Turkse bond is een arbitragezaak noodzakelijk.

'Vervelend dat we geen beroep op Ugur kunnen doen'

Yildirim tekende in februari al een contract bij FC Oss in de veronderstelling dat zijn contract bij het Turkse Kasimpasa, zijn vorige werkgever, was ontbonden. De Turkse voetbalbond heeft nu echter laten weten eerst een onderzoek in te stellen of de verbintenis daadwerkelijk nietig is verklaard. Voor de de speler zelf betekent het dat zijn debuut voor Oss opnieuw uitgesteld wordt.

Oss-trainer Hans de Koning baalt van de perikelen, maar vindt het vooral vervelend voor Yildirim zelf. 'Deze jongen traint zó hard en zó lekker en wil zó graag spelen', vertelt De Koning aan Voetbal International. 'Na iedere training blijft Ugur met linksback Bart van Hintum nog even hangen om vrije trappen te oefenen en Bart tips te geven.'

'Dat is prachtig om te zien. Daarnaast is het voor ons vervelend dat je een speler met zoveel kwaliteiten in je selectie hebt waar je maar geen beroep op kunt doen. Tegen Den Bosch bijvoorbeeld kregen wij vier vrije trappen toegekend links van de zestienmeter. Helemaal in dergelijke gevallen hadden we Ugur goed kunnen gebruiken.' (Tom Wildvank)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen