Barcelona viert vijftig jaar Johan Cruijff met speciaal duel

Reacties

De oud-profs van Barcelona spelen een speciaal duel om te vieren dat Johan Cruijff vijftig jaar geleden bij Barcelona tekende. Het georganiseerde veteranenduel wordt op zondag 26 november afgewerkt in het Estadi Johan Cruijff.

Barcelona viert vijftig jaar Johan Cruijff met speciaal duel
© Pro Shots

Afgelopen 13 augustus was het precies vijftig jaar geleden dat Cruijff de overstap maakte van Ajax naar Barcelona. Om dat te vieren, speelt de FC Barcelona Players Associatio (AJ FCB) tegen de Association of Spanish Footballers (AFE). Een wedstrijd dus tussen oud-voetballers van Barcelona en van het Spaanse nationale elftal.

Dit initiatief kwam vanuit de AJ FCB. 'Zij wilden het memorabele moment herdenken met een wedstrijd onder het mom van "50 jaar Johan"', staat vermeld op de clubwebsite. 'Het is bedoeld om een zeer belangrijke datum in de geschiedenis van Barcelona te herdenken en ons dit sleutelfiguur te blijven herinneren', zei voorzitter van de AJ FCB Juan Manuel Asensi, die in het verleden samenspeelde met Cruijff.

Het duel wordt afgewerkt in het Estadi Johan Cruijff. Dit stadion wordt doorgaans gebruikt door het tweede elftal van Barcelona en de vrouwenploeg en heeft een capaciteit van zesduizend plekken. Kaartjes zijn tussen de zeven en vijftien euro per stuk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.