Bonje op de Spelen: Canada door het stof na drone-spionage

Reacties

De Canadese voetbalbond is door het stof gegaan voor het bespioneren van de tegenstander op de Olympische Spelen in Parijs middels een drone. De vrouwenploeg van Nieuw-Zeeland zag de drone maandag overvliegen, waarna de bond een klacht indiende en er een rel ontstond.

Bonje op de Spelen: Canada door het stof na drone-spionage
© Pro Shots
Canada
Canada
2 - 1
Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Donderdag staan de vrouwenteams van Nieuw-Zeeland en Canada tegenover elkaar op het Olympisch voetbaltoernooi. Maandag zagen de speelsters van Nieuw-Zeeland een drone overvliegen, waarna de bond een klacht indiende bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Inmiddels heeft Canada openlijk excuses aangeboden en bevestigd dat de drone van hen was.

De bestuurder van de drone was een niet-geaccrediteerd lid van de Canadese staf, heeft de bond laten weten in een officieel statement. 'Hij gebruikte de drone vermoedelijk om de training van Nieuw-Zeeland te filmen. We zijn geschokt en teleursgesteld, want wij staan voor fairplay.'

'Daarom bieden we onze excuses aan aan Nieuw-Zeeland, de speelsters en het IOC. We zullen de volgende stappen bespreken met het IOC en de FIFA.' De drone-spionage werd tevens direct gemeld bij de politie, waarna de bestuurder werd aangehouden. Op die manier kwam Nieuw-Zeeland erachter dat het om een lid van de Canadese staf ging.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.