Bradley en McBride met VS tegen Oranje in Peking

Michael Bradley is door bondscoach Peter Nowak opgenomen in de achttienkoppige selectie van de Verenigde Staten voor de Olympische Spelen. De middenvelder van SC Heerenveen is de op één na meest ervaren international.

Bradley, die over twee weken 21 jaar wordt, heeft al twintig interlands gespeeld voor de Amerikaanse A-ploeg. Dat aantal valt in het niet bij de staat van dienst van Brian McBride. De 36-jarige spits, die geen club heeft op het moment, is een van de drie dispensatiespelers in de selectie van Nowak. McBride heeft negentig caps en dertig goals op zijn naam staan.

Team USA is een van de drie tegenstanders van het Nederlands elftal in de groepsfase van de Olympische Spelen. Japan en Nigeria completeren Groep B. De nummers één en twee plaatsen zich voor de kwartfinales. Doel: Brad Guzan (Chivas USA), Chris Seitz (Real Salt Lake)

Verdediging: Patrick Ianni (Houston Dynamo), Michael Orozco (San Luis), Michael Parkhurst (New England Revolution), Nathan Sturgis (Real Salt Lake), Marvell Wynne (Toronto FC)

Middenveld: Freddy Adu (Benfica), Michael Bradley (SC Heerenveen), Maurice Edu (Toronto FC), Benny Feilhaber (Derby County), Stuart Holden (Houston Dynamo), Sacha Kljestan (Chivas USA), Danny Szetela (Brescia Calcio)

Aanval: Jozy Altidore (Villarreal), Charlie Davies (Hammarby IF), Brian McBride (geen club), Robbie Rogers (Columbus Crew)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen