Broer Van Nistelrooij-boeman zet 18 jaar later punt achter interlandloopbaan

Reacties

De interlandloopbaan van Ildefons Lima Solà zit er op. De 135-voudige speler van Andorra gaat dinsdag zijn laatste wedstrijd voor de nationale ploeg spelen. Ruud van Nistelrooij heeft nog een innige herinnering aan de Familie Lima overgehouden.

Broer Van Nistelrooij-boeman zet 18 jaar later punt achter interlandloopbaan
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Lima houdt er op 43-jarige leeftijd mee op. De verdediger was liefst 26 jaar international. Hij is de oudste speler die ooit deelnam aan een kwalificatieduel voor het EK. In Zwitserland zal de Andorra-legende dinsdag voor het laatst het shirt aantrekken.

In Nederland is vooral de broer van Lima bekend. De verdediger zorgde ooit voor een memorabel moment in een duel met Oranje. Lima provoceerde Ruud van Nistelrooij namelijk, die zich vervolgens uit de tent liet lokken.

Juist in die interland ontbrak Lima, waardoor hij geen getuige was van de zoete wraak van Van Nistelrooij. De spits miste een strafschop, waarna Antoni Lima voor zijn neus ging staan. Van Nistelrooij maakte na alle provocaties toch nog een treffer en vierde dat voor het gezicht van Lima.

Overigens wist de afzwaaiende Lima, in tegenstelling tot zijn broer, Van Nistelrooij in 2004 wél van het scoren af te houden. Oranje won weliswaar in Andorra (0-3), maar de Brabander bleef droog staan. Phillip Cocu, Arjen Robben en Wesley Sneijder maakten de doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.