Succestrainer Klopp krijgt prachtige onderscheiding

Reacties

Jürgen Klopp krijgt in oktober de Orde van Verdienste van de Duitse bondspresident Frank-Walter Steinmeier. Klopp krijgt de onderscheiding samen met 27 andere burgers die 'op buitengewone wijze hebben bijgedragen aan de waarden van de democratie.'

Succestrainer Klopp krijgt prachtige onderscheiding
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Klopp heeft bijgedragen aan 'een positief beeld van Duitsland', zo klinkt het. Hij krijgt de onderscheiding vanwege zijn prestaties bij Liverpool, waar hij negen jaar werkzaam was en diverse successen mee bereikte. Klopp wordt geprezen als inspirerend rolmodel en een voetbalambassadeur, die ook buiten de sport zijn impact gemaakt heeft. Daarnaast werd zijn maatschappelijke inzet, net als zijn betrokkenheid bij tolerantie en solidariteit, benadrukt.

Klopp is inmiddels bezig aan een sabbatical en heeft aangekondigd in ieder geval een jaar niet voor de groep te willen staan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.