De Koning: 'Een td in de Topklasse is overdreven'

In goed overleg hebben FC Oss en Hans de Koning besloten afscheid van elkaar te nemen. 'Een technisch directeur in de topklasse is overdreven.'

De Koning: 'Een td in de Topklasse is overdreven'

Hans de Koning was vijf jaar in dienst als trainer van de Ossenaren. Liefst drie keer loodste de Rotterdamse oefenmeester de club naar de play-offs, maar uitgerekend in het jaar dat degradatie uit de Jupiler League mogelijk was, eindigden de Ossenaren als laatste.

Het plan was dat De Koning vanaf komend seizoen het trainersstokje zou overgeven aan Dirk Heesen en Regilio Vrede om zelf de functie van technisch directeur te gaan bekleden. 'Maar wat moet je met een td in de Topklasse?', vertelt De Koning aan Voetbal International.

'Bert (Zwanenburg, de voorzitter van FC Oss, red.) en ik hebben uitgebreid gesproken. We kwamen tot de conclusie dat we elkaar niet in de weg wilden zitten na de degradatie. Mijn uitdaging blijft liggen bij het coachen van een club, maar mijn ambities liggen hoger dan de Topklasse.'

De Koning weet nog niet waar zijn toekomst ligt. 'Ik heb telefonisch contact gehad met Telstar en FC Den Bosch, maar misschien heeft het niet in mijn voordeel gewerkt dat ik nu voor vakantie in Spanje zit. Daarnaast heb je met een degradatie toch een stempel. Ik hoop alleen dat clubs niet vergeten dat ik in vijf jaar bij Oss wél drie keer de play-offs heb bereikt. (Tom Wildvank)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen