Een handvol Ajax-coaches in één jaar: Van 't Schip debuteert

Reacties

John van 't Schip heeft donderdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam voor het eerst de leiding over Ajax. Zelden had een club in de Eredivisie in één kalenderjaar zoveel verschillende trainers.

Een handvol Ajax-coaches in één jaar: Van 't Schip debuteert
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 0
FC Volendam
FC Volendam

Van 't Schip sluit tegen Volendam aan in het rijtje met Alfred Schreuder, John Heitinga, Maurice Steijn en Hedwiges Maduro. Zij stonden in 2023 ook allemaal aan het roer bij Ajax tijdens een Eredivisie-wedstrijd. Schreuder moest eind januari vertrekken, waarna Heitinga als interim-coach het vorige seizoen afmaakte. Na het ontslag van Steijn werd anderhalve week geleden Maduro naar voren geschoven, die inmiddels weer is afgelost door Van 't Schip.

Slechts vier keer eerder had een Eredivisie-team in één kalenderjaar zoveel verschillende coaches. Het gebeurde voor het laatst bij PEC Zwolle in 2021. Voor AZ was 2014 wat dat betreft een roerig jaar, met achtereenvolgens Dick Advocaat, Marco van Basten, Alex Pastoor, Dennis Haar en John van den Brom op de positie van eindverantwoordelijke. Willem II beleefde in 2010 zo'n jaar vol trainerswisselingen en De Graafschap had in 1999 de primeur met vijf verschillende coaches in één jaar.

De wedstrijd tussen Ajax en Volendam werd eerder uitgesteld vanwege het uit moeten spelen van De Klassieker. Wint het team van Van 't Schip, dan is dat de eerste competitiezege voor de Amsterdammers sinds 12 augustus.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.